Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Aug. 2019

Javni razpis za sofinanciranje študijskega oz. znanstvenega obiska študentov v tujini

Na spletni strani Javnega štipendijskega, razvojnega, invalidskega in preživninskega sklada RS je objavljen razpis za Sofinanciranje študijskega oziroma znanstvenega obiska študentov v tujini.

Predmet javnega razpisa je štipendiranje oz. sofinanciranje študijskih oz. znanstvenih obiskov dodiplomskih, magistrskih ali doktorskih študentov, vpisanih na visokošolske zavode v Republiki Sloveniji pri slovenskih visokošolskih učiteljih ali raziskovalcih, ki delujejo na akreditiranih izobraževalnih ustanovah ali v raziskovalnih organizacijah v tujini. 

Na javnem razpisu lahko sredstva pridobijo študentje 1., 2. ali 3. stopnje, ki odhajajo na 3 do največ 10 tedenski študijski obisk v tujino, in katerim matična izobraževalna ustanova to mobilnost vrednoti kot del izobraževalnega programa v Republiki Sloveniji. Podrobna razpisna dokumentacija je na voljo na povezavi.

Sredstva se bodo dodelila za pokritje neposrednih stroškov študijskega oz. znanstvenega obiska, in sicer:

  • za stroške nastanitve, prehrane in druge neposredne stroške v času obiska in
  • za potne stroške od prebivališča v Republiki Sloveniji do kraja, v katerem poteka obisk.

Javni razpis ima dva prijavna roka, in sicer: 

  • prijavni rok za vlagatelje, katerih obisk v tujini se mora pričeti v obdobju od 1. 1. 2019 do vključno 31. 12. 2019 in
  • prijavni rok za vlagatelje, katerih obisk v tujini se mora pričeti v obdobju od 1. 1. 2020 do vključno 31. 12. 2020.
Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS
Foto: Pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13683

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino