Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 Nov. 2020

Jazbec: vsi združeni, vsi okuženi. Ni predaje

Galerija K18, ki je sicer zaradi ukrepov zaprta, je še vedno brlog Jazbeca, avanturista, večnega zabušanta in ženskarja, a hkrati tudi velikega borca za pravice malih ljudi. Razstaviščni prostor Pekarne Magdalenske mreže je tako v sodelovanju s striparsko revijo Stripburger v okviru Festivala Tinta eno od prizorišč tega mednarodnega festivala.

V njem se s pregledno razstavo predstavlja Marko Kociper, prepoznan po likovnem in pripovednem slogu za katerega je značilno vešče prepletanje erotike in satire, začinjeno z aktualnimi družbenopolitičnimi peripetijami in vsakovrstnimi pikrostmi. Izvrstna risba, dinamični dialogi, jasne in berljive strukture, angažirane zgodbe prežete s pronicljivim humorjem in grotesknimi elementi so odličja Kociprovega ustvarjanja. Ob pregledni razstavi se je s samosvojim striparjem odvil tudi spletni pogovor o značilnostih stripa, kako ga brati ter o anekdoti ali dveh iz zakulisja odbitih dogodivščin Jazbeca.

Vir: MISC INFOPEKA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

43754

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino