Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Aug. 2021

JAZZ KAMP KRANJ 2021

Svojo že 18. izvedbo bo letošnji Jazz Kamp Kranj doživel med četrtkom, 19. in soboto 28. avgusta, ko se bodo v raznolikem festivalskem programu zvrstili številni slovenski in tuji glasbeniki. 

Prvi večer se obeta eden izmed glasbenih vrhuncev festivala, saj bo ob spremljavi Greenhouse blues banda nastopila hrvaška pevska legenda Zdenka Kovačiček

V petek se bo v Kranju predstavila odlična slovenska pevka Karin Sever, ki ob spremljavi “jazzovskih mačkov”;  madžarskega pianista Emila Spayija, kitarista Primoža Grašiča, basista Mátyása Szandaia in bobonarja Aleša Rendle pripravlja pester izbor jazzovskih skladb, šansonov in uspešnic iz slovenske glasbene zakladnice.

V soboto bo na odru Jazz Kampa Kranj nastopila slovenska jazzovska diva Mia Žnidarič ob spremljavi zasedbe pod vodstvom Stevea Klinka.

Nedeljski večer bo s šansoni, popularnimi in jazzovskimi glasbenimi uspešnicami popestrila hrvaška vsestranska pevka in igralka Renata Sabljak s svojim sekstetom, ponedeljkov večer pa bo z izborom priredb skladb modernih jazzovskih avtorjev popestril duet Alba in Leo.

V torkov koncertni večer nas bo z glasbenimi poslasticami popeljala Ana Bezjak svojim kvartetom. Prvič se bo v sredo, 25. avgusta v Sloveniji predstavila madžarska zasedba, pod vodstvom odlične pevke Klare Hajdu, Aleksandra Bjelić Aleksijević pa se bo s svojim kvintetom, v katerem sodeluje tudi njen mož, odlični srbski pianist Ivan Aleksijević, predstavila v četrtek 26. avgusta.

 V petek 27. se na oder Jazz Kampa Kranj vrača odlična avstrijska vokalistka Ines Reiger s kvartetom, koncertni večeri pa se bodo zaključili v soboto, 28. avgusta na popoldanskem Jazz Kamp Kranj festu in zvečer ob romantičnem glasu Nine Strnad in njenega kvinteta.

Festival bo s svojim žametnim glasom v soboto zaključila Nina Strnad.

VABLJENI!

#KRLOKALN #KRSVETOVN! 

Vir: Jazz Kamp Kranj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58977

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino