Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 May 2019

Jazz ‘ma mlade 2019 - petkovi večeri umetnosti, vina in kulinarike

Festival Jazz 'ma mlade bo med 31. 5. in 14. 6. že četrto leto združeval ljubitelje jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti. Mestu in širši publiki se bodo predstavili mladi perspektivni umetniki ter z dogajanjem oživeli Židovski trg, pomembno kulturno dediščino mesta Maribor.

V treh petkovih večerih bodo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, ki bodo popeljali v svet jazza z nepozabnimi melodijami pionirjev in ikon jazz glasbe, kakor tudi z avtorsko glasbo. Med drugim se bodo predstavili: Mirna Bogdanović & London connection, Žan Tetičković New Standards Trio, WCKD NATION, Urška Starovasnik R’n’Jazz Quartet, učenci Konservatorija za glasbo in balet Maribor in učenci Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči: Sinagoga, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22 potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, degustacijami lokalnih vin in lokalno ulično hrano, ki jo posebej za festival pripravljajo študenti VSGT Maribor.

Letošnjo edicijo festivala bodo izpeljali ob pomoči novih prebivalk Židovske četrti - čebel. Ob obeležitvi Svetovnega dneva čebel letos marsikje v Sloveniji obeležujejo tudi 100 let organiziranega čebelarstva in ker tudi jazz glasba obeležuje približno 100 let svojega obstoja, bo rdeča nit letošnje ulične hrane med. Nadejajo pa se tudi pestrega izbora najboljših lokalnih vin.

Vstopnine ni!

Celoten program po dnevih:

Celoten dogodek si lahko pogledate tu.

Festival Jazz ‘ma mlade 2019 v sodelovanju s številnimi partnerji, nastaja v produkciji MKC Maribor in društva MID Glas podzemlja.

Vir: Mladinski kulturni center Maribor
Foto: Janez Klenovšek - fotografija na naslovni strani

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62827

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino