Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Mar. 2019

Je zniževanje brezposelnosti med mladimi res tako uspešno?

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu dijakov, študentov, mladih brezposelnih, mladih prekarnih delavk in delavcev, vseskozi spremljajo položaj mladih na trgu dela in se odzivajo na s tem povezano perečo problematiko. 

V zadnjem času lahko sicer velikokrat slišimo, kako pozitivno je, da se brezposelnost mladih zmanjšuje, nenazadnje tako kaže tudi statistika. A za mlade ni pomembno samo, da imajo delo, ampak tudi, kakšno to delo je. Mora pa biti predvsem varno, trajno in dostojno.

Da bi predstavili aktualni položaj mladih na trgu dela ter gibanje stopnje brezposelnosti med mladimi v letu 2018 in podali odgovor na vprašanje, kako je s tistimi malo manj mladimi, so na Sindikatu pripravili katek zapis, ki je dostopen tukaj. 

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

75900

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino