Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Nov. 2018

#Jezikzavolitve

#Jezikzavolitve je projekt Mladinskega kulturnega centra Maribor, ki mlade uči veščin in vrlin, na podlagi katerih se bodo lahko svojih prvih volitev udeležili kot odgovorni, kritični in razgledani volilci. Projekt je namenjen vsem mladim, še posebej pa se osredotoča na mlade med 17. in 20. letom, ki bodo imeli na letošnjih lokalnih volitvah prvo volilno izkušnjo.

V letošnjem letu je bilo v okviru projekta organiziranih kar nekaj delavnic, kjer so se mladi učili o kritični pismenosti, se spraševali zakaj voliti in na kaj vpliva odločitev NE voliti in se urili v mehkih veščinah komuniciranja.

Mladi so pridobljeno znanje letos septembra uporabili na posvetu, kjer so oblikovali dokument s predlogi mladih za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni. Ob prihajajočih lokalnih volitvah 2018, bodo svoje predloge na predvolilnih soočenjih predstavili kandidatom za župana v Mestni občini Maribor, ki se bo odvilo 12. novembra, med 17. in 19. uro, v Mariboru.

Ne zamudi priložnosti za sodelovanje v dialogu s kandidati za župana in soustvarjaj prihodnost mladih. Podrobnejše informacije o dogodku najdeš tukaj.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25824

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino