Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Aug. 2021

#JoinUs mladinska izmenjava Erasmus+ Mladi v Akciji

44 mladih iz Slovenije, Litve, Romunije, Hrvaške, Nemčije, Madžarske in Estonije je med 23. julijem in 1. avgustom 2021 kljub še vedno težavnim okoliščinam izvedlo mladinsko izmenjavo (Erasmus+ Mladi v Akciji) z naslovom #JoinUs.

V okviru 10-dnevnih aktivnostih so mladi na pobudo Društva kreativne mladine in projektnih partnerjev (SEIKLEJATE VENNASKOND (Estonija), Centar za mlade Alarm Pazin (Hrvaška), ASOCIACIJA TAVO EUROPA (Litva), KOZGAZDASAGI POLITECHNIKUM ALTERNATIV GIMNAZIUM (Madžarska), KULTUR & ART INITIATIVE EV (Nemčija) in ASOCIATIA SUPER TINERI (ASIRYS) (Romunija) pripravili mladinsko izmenjavo z naslovom #JoinUs, kjer so spoznavali pomen prostovoljstva, solidarnosti in primere dobrih praks v boju proti diskriminaciji.

Mladi so spoznavali primere dobrih praks v prostovoljstvu vsake države udeleženke, obiskali so romsko naselje Pušča, kjer so pripravili športne igre na prostem in obiskali romske otroke; Dom starejših Rakičan, kjer so oskrbovancem pripravili krajši kulturni program s petjem, jih odpeljali na sprehod in v sodelovanju z RIS Dvorec Rakičan pripravili kreativne delavnice; Hišo Sadeži družbe Murska Sobota, kjer so spoznali medgeneracijsko sodelovanje, se preizkusili v pripravi kosila, kreativni delavnici in pripravi zdravih prigrizkov iz domačih zelišč, uredili so tudi zeliščni vrt in postavili nova igrala za otroke; mladi so s pomočjo dveh slovenskih plesalcev pripravili flash mob, ki so ga izvedli v Murski Soboti; obiskali so tudi Ljubljano; pripravili čistilno akcijo okrog Soboškega jezera in uredili prostor na Slovenski ulici 44 (Medgeneracijsko središče za razvoj podjetništva in društvenih dejavnosti), kjer so izpostavili vse dosedanje nagrajence županovih priznanj naj prostovoljcem.

Projekt je v celoti financiran s strani programa Erasmus+ Mladi v Akciji in slovenske nacionalne agencije MOVIT. Projekt je bil podprt tudi s strani Mestne občine Murska Sobota in podjetja Lidl Slovenija.

Vir: Društvo krativne mladine

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26628

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino