Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Mar. 2019

Kaj menijo mladi o prihodnosti EU? Oglej si dokumentarec Toi d'Europe

Šestdeset let po podpisu Rimske pogodbe in trideset let po ustanovitvi projekta mobilnosti mladih ERASMUS, sta dve prostovoljki iz Francije, Mathilde in Sophie Hériaud s kamero in beležko v roki potovali po Evropi in beležili pričakovanja mladih glede njihove prihodnosti v Evropski uniji. 

Projekt nosi ime Toi d'Europe, na njihovi spletni strani pa lahko preberemo: "Otroci Evrope, mi smo med mladimi, ki nikoli niso spoznali vojne, ki ne morejo razumeti, da smo se borili z našimi sosedi, ki so danes naši sopotniki ali prijatelji in smo jih spoznali preko projektov, kot so ERASMUS ali Comenius." V sledenju tega zavedanja, sta obiskali 23 evropskih držav, kjer sta intervjujali mlade državljane. Intervjuje sta naredili s 300 mladimi med 18-35 letom starosti.

V osmih mesecih sta na spletni strani Toi d'Europe objavili okoli trideset videoposnetkov, ki predstavljajo unijo, cilj prostovoljnega projekta pa je ustvariti dokumentarec Toi d’Europe: what do you think of the European Union of Tomorrow?, ki ga bodo predvajali v večjih mestih po Evropi.

Na youtube kanalu projekta si lahko pogledate videe, ki sta jih posneli ter izveste, kako na prihosnost gledajo mladi iz vse Evropske unije.

Napovednik dokumentarca je na voljo tukaj.

Vir: L'mit
Foto: Toi d'Europe

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78754

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino