Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Aug. 2020

Kaj počnejo mladi v Ormožu?

Tudi letos je kljub oviram, ki jih prinašajo ukrepi za preprečevanje širjenja korona virusa, ponudba poletnih aktivnosti za mlade v Ormožu pestra, bogata in večinoma brezplačna. Da bi se vsi, ki želijo aktivno preživeti poletne dni, čim bolje znašli in izkoristili raznolike priložnosti, je Mladinski center Ormož za mlade tudi letos zbral informacije in oblikoval Počitniški kompas 2020, vodnik po dogajanju.

Mladi imajo možnost počitniške dni preživeti na športnih ali planinskih taborih, na festivalskih dogajanjih Grossmannovega festivala filma in vina ter festivala Kluba ormoških študentov O.F.A.K., izbirajo lahko med številnimi ustvarjalnimi, poučnimi ali zabavnimi delavnicami, ki jih pripravljajo lokalne ustanove in društva. Največ aktivnosti za mlade pripravljajo na Ljudski univerzi Ormož, kjer deluje enota Mladinski center Ormož. Tam se izvajata tudi programa g(R)ajski center za družine ter projekt Zdravo okolje za zdravo mladino.

Poletje so začeli s prav posebnim orientacijskim kvizom, kjer so moči združili z Rokometnim klubom Ormož, Športno šolo Dada in Quiz by Timon ter pripravili nepozabno športno-kvizarsko dogodivščino za vse generacije. Do sedaj so uspešno izvedli tečaj "English Week", kjer so mladi na zabaven način izpopolnjevali svoje znanje angleščine, dvodnevno spoznavanje kreativnih možnosti uporabe grafičnih tablic, izvedena je bila plesno navijaška poletna šola, delavnice joge, vodnih iger, gibalnih uric, glasbenih pravljic z Orffovimi inštrumenti, čakajo pa jih še Poletna šola arhitekture, joga pod krošnjami, grajski dnevi, kiparska delavnica, Dravski dan, plesno poletje s hip-hop, jazz balet in "show dance" gibi. Ob tem so uspešno izvedli in zaključili tudi prvo usposabljanje "Vodja projektov" v okviru projekta Katalizatorji - zaposlovanje mladih za družbene spremembe, v katerem Mladinski center Ormož sodeluje s Sindikatom Mladi plus, Mladinskim centrom Dravinjske doline, Kulturno izobraževalnim Društvom Pina in Mladinskim centrom Postojna.

Pestro poletje bodo zaključili v petek, 28. avgusta, z enodnevnim festivalom Mladi Ormož, nato pa aktivno vstopili v september s pestrim mladinskim jesenskim programom.

Vir in foto: Mladinski center Ormož

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

42996

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino