Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 May 2021

Kaj počnejo volk, ris in medved, ko mislijo, da jih nihče ne gleda?

Na Koroški cesti v Mariboru si lahko ogledate prav posebno instalacijo. Pekarna Magdalenske mreže v okviru programa Galerije K18 sodeluje s produkcijsko hišo FilmFactory in animatorjem Timonom Ledrom in izpostavlja pomembnost ohranjanja velikih zveri za vzdrževanje ravnovesja v gozdnem ekosistemu.

Ker že samo vsebinsko izhodišče in naslov razstave »Kaj počnejo volk, ris in medved, ko mislijo, da jih nihče ne gleda« sugerirata nekakšen voajerizem, pa tudi zaradi proti koronskih omejitev, so animacije prikazane »peep show« obliki.

Pozornost zbudi sličica iz animacije na pročelju Galerije K18 in tri markacije, ki označujejo odprtine, skozi katere si lahko ogledate animacije mladih, ki so nastale na tematsko zastavljeni delavnici risane animacije s Timonom Ledrom, njegovo animacijo Podlasica in posntke iz fotografske pasti, ki jih je v severnih Dinaridih posnel Gregor Šubic. V okviru spremljevalnega programa razstave pa je objavljeno še predavanje o spremljanju velikih zveri, ki ga je prav za to priložnost pripravila Urša Fležar, raziskovalka na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže Maribor

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

89996

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino