Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 May 2021

Kako digitalno medijsko pismen_a si pa ti?

Najbrž si nihče izmed nas ne predstavlja več dobro, kako bi bilo živeti brez interneta. Ali pa brez pametnih telefonov in ostalih pametnih naprav. Da sploh ne omenjam ogromne količine informacij, ki jih naše glave zaznavajo, prejemajo in filtrirajo vsak dan. Prav te so s pojavom interneta – pot so mu sicer utrli tudi drugi mediji – še v toliko večji meri začele vplivati na naša življenja, način mišljenja in razmišljanja ter načine obnašanja in komuniciranja z drugimi ljudmi. Zaradi tega kupa informacij, ki polnijo (ali praznijo) naše glave, je nujno, da je vsak izmed nas informacijsko, digitalno in medijsko pismen.

Ampak kaj to sploh pomeni in kako lahko dosežemo dovolj visok nivo pismenosti?
Kako pridemo do tega, da postanemo odgovorni uporabniki informacij, medijev in digitalnega prostora?
In kaj ima z vsem tem sposobnost kritičnega mišljenja?


Preberi si serijo blogov Ane Smrekar, ki nastajajo znotraj mednarodnega projekta "Digital media literacy for youth employment and social realisation" pod streho Socialne akademije.

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27301

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino