Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Dec. 2018

Kako enostavno je lahko skupinsko delo za zdravje

Skavti so pogosto v naravi, a kljub temu se zavedajo, da je vsakodnevno gibanje in zdrava prehrana izrednega pomena za celostno zdravje mladostnika. Zato so se pridružili programu Dober tek Slovenija in v okviru tega programa izvajajo projekt Izzivaj – uživaj, kjer opravljajo zabavne izzive. Ti izzivi so zastavljeni po skavtsko, večinoma v naravi in na enostaven način. Nekaj idej so zbrali tudi v Knjižici izzivov, kot na primer Jungle speed zdravja, ki je zelo priljubljena izbira med mladimi, ali pa Master Chef zdravih prigrizkov, kjer se mladi na kreativen način zabavajo in družijo. Večino izzivov pa si skavtske skupine po celi Sloveniji izmislijo same in si popestrijo srečanja.

Preberi, kako je skupina 19 skavtov in skavtinj iz Breznice na enostaven način obarvala svoja srečanja v barve zdravja. V enem mesecu so naredili 4 izzive in pri tem pogledali svoje navade ter pridobili nova znanja.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20616

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino