Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Apr. 2022

Kako lahko glasujem na državnozborskih volitvah 2022, če na dan volitev ne morem na svoje volišče?

Prve volitve letošnjega super volilnega leta se približujejo, do državnozborskih volitev je namreč še manj kot mesec dni.

Boš 24. aprila odsoten_na? Glasuješ lahko tudi predčasno, in sicer v torek, 19. aprila, v sredo, 20. aprila in v četrtek, 21. aprila. Voliš lahko le na predčasnih voliščih svojega volilnega okraja. Predhodna najava za predčasne volitve ni potrebna. Za glasovanje potrebuješ osebni dokument, torej osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje, s katerim se lahko identificiraš. Seznam volišč za predčasno glasovanje najdeš na naslednji povezavi.

Na dan volitev je mogoče tudi glasovanje izven svojega volilnega okraja, in sicer na volišču omnia, vendar je za tako vrsto glasovanja potrebna predhodna najava do vključno srede, 20. aprila. Vlogo lahko oddaš tukaj. Seznam volišč omnia najdeš na naslednji povezavi.

Zaradi okužbe s korona virusom sem v času volitev v izolaciji, lahko vseeno glasujem?

Glasuješ lahko po pošti, vendar moraš o tem vsaj 5 dni prej obvestiti okrajno volilno komisijo, zraven pa priložiti ustrezno potrdilo. To lahko storiš tukaj.

V prihodnjih dneh bomo na portalu mlad.si objavili tudi pregled volilnih programov na področju mladih, zato še naprej redno spremljajte naš portal.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65506

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino