Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2021

Kako opogumiti mlade za podjetnost?

Na drugem posvetu Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela so se pri Socialni akademiji v ovkiru projekta Inkubator 4.0, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada, spraševali, na kakšen način lahko kot spremljevalci na poti kariernega odločanja mladim pomagajo pri razvijanju podjetnosti in jih s tem podprejo na lastni karierni poti.

V navdih in spodbudo pri tem so jim bila razmišljanja treh gostov, ki so podali svoj pogled na tri pomembna vprašanja, s katerimi se soočajo pri delu z mladimi na področju karierne in življenjske orientacije:

Kako se pripraviti in zbrati pogum za prevzem vodilne vloge v podjetju?
Kako krepiti ključne kompetence za razvoj uspešnih podjetnikov?
Kako se odločiti za podjetništvo in kakšne izzive ta pot prinaša?

Si tudi sam_a sopotnik_ca mladim na njihovi karierni poti? 

Če si posvet zamudil_a, si lahko posnetke prispevkov ogledaš na njihovem Youtube kanalu. Prav tako pa si vabljen_a, da si pogledaš rezultate posveta – 13 priporočil za sopotnike mladim

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66014

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino