Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Jan. 2021

Kako so Mepijevci zaključili leto 2020?

Preteklo leto je za čisto vsakega njihovega udeleženca in izvajalca predstavljalo poseben izziv tako na osebnem področju kot tudi pri samem izvajanju programa MEPI. Še bolj so si dokazali, kako pomembna je prilagodljivost ter iznajdljivost, skrb za zdravje in predvsem - skrb ter sočutje za druge.

Posebej so se osredotočili na raznovrstno izvajanje prostovoljnih aktivnosti, ki se na prvi pogled zdijo težje dostopne v času številnih omejitev, a hkrati ravno zdaj najbolj potrebne. Mepijevci so v izdihljajih leta 2020 še zadnjič letos na različne načine razveseljevali tiste, ki bi jih drugače obiskali osebno.

Tako so dijaki Gimnazije Novo mesto izdelali igračke za otroke v bolnišnici, ki so pridno, kar 72 ur čakale v karanteni, preden so bile razdeljene otrokom.

Udeleženka Rebeka se je lotila izdelovanja voščilnic in s tem sodelovala v akciji Mala pozornost za veliko veselje. Tudi udeleženka Eva je bila umetniško in prostovoljno razpoložena, saj je za zdravstvene delavce v Covid ambulanti v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec pripravila več kot 100 voščilnici.

Mepijevci so konec decembra prinesli lučko tja, kjer je letos sijala za najšibkeje - v dom za starejše občane. Udeleženci na Gimnaziji Kranj so razobesili lučke na drevesa doma za starejše občane v Kranju in tako razsvetlili bivanje stanovalcev in zaposlenih.

MEPI vas prijazno prosi, da podate lučko - kako in zakaj - pa si oglejte v njihovem novoletnem voščilu

Vir: Zavod MEPI

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

84704

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino