Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Sep. 2021

Kako z mladinsko pobudo do službe?

Na tretjem posvetu Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela so se mladinski delavci v okviru projekta Inkubator 4.0 - z mladinsko pobudo do službe spraševali, na kakšen način lahko kot spremljevalci podprejo mlade pri pobudništvu in s tem soustvarjanju pozitivnih družbenih sprememb.

V navdih in spodbudo pri tem so jim bila razmišljanja treh gostov, ki so podali svoj pogled na tri pomembna vprašanja, s katerimi se soočajo pri delu z mladimi na področju karierne in življenjske orientacije:

  • Kako aktivna participacija in družbeno pobudništvo mlade (bolje) pripravi na trg dela?
  • Kakšni so načini za spodbujanje pobudništva pri mladih?
  • Kakšne so dobre prakse na tem področju in kaj se lahko iz njih naučijo odločevalci?

Si tudi sam_a sopotnik_ca mladim na njihovi karierni poti? 

Če si posvet zamudil_a, si lahko posnetke prispevkov ogledaš na njihovem Youtube kanalu, vabijo pa tudi k pregledu rezultatov posveta: 10 priporočil za sopotnike mladim

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48837

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino