Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Dec. 2018

Kakovost mladinskega dela

Preteklo leto so se partnerji iz Slovenije (Socialna akademija), Poljske (Jagelonska univerza), Italije (Associazione Media Educazione Comunità) in Nemčije (Starkmacher) znotraj projekta ABC of Youth Work aktivno ukvarjali z vidiki kakovosti v mladinskem delu. Spraševali so se, kaj so razlogi, da mladi prihajajo v mladinske organizacije in se začnejo udejstvovati v skupinah ter zakaj v določenih ostanejo dlje časa kot v drugih?

Izvedli so kvalitativno raziskavo, kjer so preko odgovorov 8 fokusnih skupin in 32 intervjujev z mladinskimi delavci iskali kazalnike kakovosti mladinskega dela (npr. čas, ki ga mladinski delavec lahko nameni mladi osebi). Tako je nastal Cikel rasti mladinskega dela, ki ponazarja 20 najpomembnejših procesov, ki se dogajajo v skupinah v mladinskem delu in so ključnega pomena pri spodbujanju mladih k sodelovanju ter krepitvi rasti skupin mladih. 

V letu 2019 bodo z namenom dvigovanja kvalitete dela v mladinskih centrih začeli tudi z mentorstvom po različnih organizacijah. Če želiš izvedeti več, piši na Socialno akademijo.

Več

Vir: Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64300

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino