Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2019

Kakšno evropsko unijo si želimo državljani?

Ali te zanima prihodnost EU in ti je mar za njo?

Potem pridi na posvet, ki bo potekal v sredo, 29. maja 2019, od 16. do 18. ure v dvorani Konjičanka, Stari trg 41, Slovenske Konjice.

V Sloveniji imajo posvetovanja o evropskih temah tradicijo že vse od časa vključevanja v EU. Civilni dialog je nujen tudi za boljše poznavanje delovanja EU, ki tako ali drugače vpliva na naše življenje. Cilj posveta, ki v razpravo vključuje vse udeležence, je krepiti aktivno državljanstvo glede odločanja o evropskih zadevah.

Stalnica vseh posvetov o prihodnosti EU je splošna tema glede članstva Slovenije v EU: kako državljanke in državljani občutijo prisotnost EU v vsakdanjem življenju, pripadnost EU in skupnim evropskim vrednotam (solidarnost, različnost, demokracija, pravna država, socialna blaginja), kako se gradi evropska identiteta in kako lahko z aktivnim državljanstvom sooblikujemo EU.

Drugi dve temi sta izbrani glede na pomen za občino: turizem in destinacijsko povezovanje; kmetijska politika in lokalna samooskrba ter v tem okviru financiranje EU za učinkovit in trajnosten razvoj mest in podeželja.

Poleg občanov in občank se bodo posvetovanja udeležili predstavniki občine, vlade in institucij EU.

Udeležba na posvetu je brezplačna, potrebna je le potrditev udeležbe do 27. maja 2019, na e-naslov gp.ukom@gov.si.

Vabilo na dogodek je dostopno tukaj.

Vir in foto: Ukom

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37237

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino