Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2021

Kam napotiti mlade v stiski? Spletni posvet o nudenju psihološke pomoči

Kam napotiti nekoga v stiski? Kaj storiti, ko se ljudje v naši bližini – naši bližnji, člani naše organizacije, udeleženci naših projektov in programov – soočajo s težavami v duševnem zdravju?

Kaj storiti, ko so taki ljudje tudi v drugačnih stiskah – v finančni stiski, ko prihajajo iz oddaljenih krajev ali krajev, kjer je psihološka podpora stigmatizirana, ko potrebujejo pomoč takoj in ne morejo čakati na dolge čakalne vrste?

10. oktobra je svetovni dan duševnega zdravja. Svetovna zdravstvena organizacija je letos dan namenila temi ‘Duševno zdravje v svetu neenakosti’, saj želi poudariti svetovne razlike v dostopu do storitev s področja duševnega zdravja, ki jih je epidemija COVI-19 še poglobila.

Javne storitve in organizacije civilne družbe v Sloveniji igrajo aktivno vlogo pri naslavljanju težav v duševnem zdravju posameznika, zato je namen posveta, da predstavi dobre prakse na področju nudenja psihološke pomoči in podpore – zlasti ljudem, ki si tako ali drugače tega ne bi mogli privoščiti. S posvetom želimo ozavestiti mladinske delavce, socialne delavce, učitelje, svetovalce, ter druge zaposlene, ki delajo z ljudmi, kam lahko napotijo osebe v stiski in kakšne priložnosti za psihološko podporo obstajajo v Sloveniji.

Poleg predstavitev obstoječih priložnosti želimo s kratko okroglo mizo nasloviti tudi trenutne in bodoče izzive na področju nudenja psihološke pomoči v Sloveniji in odpreti prostor za izmenjavo izkušenj strokovnih služb in organizacij na tem področju.

Na posvetu bodo sodelovali:

  • Spletna svetovalnica To sem jaz – NIJZ
  • Svetovalnica – Društvo Center za pomoč mladim
  • Psihoterapevtska ambulanta SFU Ljubljana
  • Svetovalnica Kameleon – Društvo za psihološko svetovanje Kameleon
  • Brezplačno psihološko svetovanje po spletu – Zavod Škatlica

Posvet bo potekal na spletu (Zoom), nanj pa se lahko prijavite do 10. oktobra na spletni prijavnici.

Posvet organizira Zavod Škatlica v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije v okviru projekta brezplačnega psihološkega svetovanja po spletu, ki ga sofinancirajo Mestna občina Ljubljana, program Erasmus+ in program Evropska solidarnostna enota.

Vir: MSS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66523

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino