Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Oct. 2018

Kam z e-odpadki?

Mladinska mreža MaMa v sodelovanju z Družbo Zeos že dobri dve leti mlade po Sloveniji spodbuja in ozavešča o pomembnosti ločevanja e-odpadkov. Na delavnicah  mladi v skupinah aktivno sodelujejo in razmišljajo o okoljskih izzivih in nevarnostih e-odpadkov za okolje. Le te lahko odvržejo v ulične zbiralnike, ki jih je Družba Zeos postavila po vsej Sloveniji.

Moderatorji delavnice, ki so prav tako mladi, z različnimi metodami in z informativnim kvizom pri mladih preverijo pridobljeno znanje o okoljski ozaveščenost in varovanju okolja. Ker pa pri mladih ne gre brez kreativnosti na delavnici v skupinah oblikujejo edinstvene okoljske slogane, ki pomagajo ozaveščati njihove sovrstnike in širšo javnost.

»Ni važno, kdo si, kje, si, kaj si – E-cikliraj naprave, za zdravje narave!« je le eden izmed sloganov, ki so ga mladi gimnazijci v Litiji oblikovali v okviru oktobrske delavnice Mladinske mreže MaMa.

Je tudi tebi mar za naravo in se zavedaš, da okoljski izzivi potrebujejo našo takojšnjo odzivnost? Več o delavnicah in e-cikliranju izveš tukaj.

Delavnice potekajo v sklopu projekta Upravljanje z e-odpadki, ki je podprt s strani evropskega programa Life.

Vir: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55796

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino