Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Sep. 2022

Karierni sejem in poklicno študijski razgovori v MC Brežice

Na delavnicah, ki so jih tekom leta izvajali v Mladinskem centru Brežice, se je na pobudo mladih izoblikovala ideja o kariernem sejmu, ki ga bodo v Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice organizirali 29. septembra 2022 med 9.00 in 16.00 uro. Mladi želijo skozi sejem in predstavitve delodajalcev prikazati kakšne karierne možnosti imajo v lokalnem okolju.

Kaj bo ponudil karierni sejem:

-             Stojnice, kjer se bodo predstavili različni poklici, dobre prakse, lokalni delodajalci in podjetja. Prikazane bodo tudi možnosti zaposlitve in kadrovskih štipendij.

-             Poskrbeli bodo za povezovanje mladih, šol, podjetij, organizacij ter društev. Povzeli bodo aktivnosti zgoraj naštetih organizacij, sheme kadrovskih štipendij, možnosti opravljanja obveznih praks in druge uporabne informacije.

-             V sejni sobi ZPTM Brežice bodo potekali razgovori s študenti različnih smeri.

-             Mladi se bodo lahko udeležili različnih delavnic na temo poklicev, kompetenc ipd.

V sklopu Kariernega sejma bodo v sejni sobi Mladinskega centra Brežice potekali tudi poklicno študijski razgovori, z mladimi z različnih študijskih smeri, ki bodo mladim v kratkih razgovorih predstavili svojo izobraževalno pot, kako poteka študij, zakaj so se odločili za ta poklic ipd. Tako bodo mladi mladim, na interaktiven način, s pomočjo zanimivih metod ipd. predstavili svoje študijske smeri, jim s tem približali študijske programe in olajšali izbor študija.

Lepo vabljeni, da se jim pridružite! #EuropeanYearOfYouth

Vir: MC Brežice

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27804

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino