Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Nov. 2019

Karierni sejem za osnovnošolce in srednješolce v Mariboru

V sredo, 13. novembra 2019 od 8. do 19. ure bo v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru potekal Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za osnovnošolce. 

Namenjen je učencem višjih razredov osnovnih šol, njihovim staršem in skrbnikom ter strokovnim delavcem na področju karierne orientacije mladih. Posebno pozornost b namenjena deficitarnim poklicem v Mariboru in tudi širši regiji. V povezovanju z izobraževalnimi zavodi, obrtniki, podjetniki, drugimi gospodarskimi subjekti ter ostalimi javnimi in zasebnimi organizacijami bodo predstaviljene priložnosti za karierni razvoj mladih.

V lanskem letu se je dogodka udeležilo približno 2.000 šolarjev in ostalih obiskovalcev. Na skupno 73 stojnicah so se predstavile šole, podjetja in druge organizacije, ki jim primanjkuje kadra. Nekaj utrinkov lanskega kariernega sejma si lahko ogledate tukaj.

Sejem organizira Mestna občina Maribor, v partnerskem sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje Območno službo Maribor, Štajersko gospodarsko zbornico, Območno obrtno podjetniško zbornico Maribor, Univerzo v Mariboru, Fundacijo za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma, ustanova in Športnimi objekti Maribor. 

Dva dni kasneje, 15. 11. 2019, od 8. do 15. ure, pa bo potekal Karierni sejem – sejem poklicev in izobraževanja za srednješolce. Dogodek bo potekal na isti lokaciji – v Športni dvorani Ljudski vrt »Lukna«, Mladinska ul. 26 v Mariboru.

Sejem organizira Fundacija PRIZMA, s podporo MO Maribor, Zavoda RS za zaposlovanje Območno službo Maribor in ostalih partnerjev kariernega sejma.

Podrobnejše informacije o razstavljavcih in programu najdete tukaj.

Vir in foto: Urad za kulturo in mladino Mestne občine Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33826

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino