Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Feb. 2020

Karierno obarvan teden v Celju

Konec preteklega meseca se je Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska, delujoča znotraj Celjskega mladinskega centra (MCC), predstavila na Kariernem sejmu MojeDelo.com, na celjskem sejmišču.

Dogodek je bil priložnost za Celjski mladinski center, da bolje spoznajo potrebe njihovih ciljnih skupin in hkrati predstavijo svoje delo. Obiskovalcem sejma so nudili individualne razgovore in svetovanja, testiranja (samoanaliza karierne orientacije), predstavitev programov (Erasmus+, Evropska solidarnostna enota) ter EU skladov na primerih dobrih praks ter pregled življenjepisov, spremnih pisem.

Dva dni kasneje, so v Celjskem mladinskem centru izvedli delavnico: Iskanje zaposlitve in priprava življenjepisa, prav tako v organizaciji Informacijske točke Evropske unije Europe Direct Savinjska. Izvedbi programa sta se pridružili strokovni sodelavki za kadre in univ. dipl. psihologinja iz podjetja Trenkwalder, kadrovske storitve, d.o.o. ter Eures svetovalka z Zavoda za zaposlovanje Republike Slovenije, Območne enote Celje.

Udeleženci so dobili informacije o Eures programu ''Moja prva zaposlitev'' in programih Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota. Sledile so delavnice v izvedbi Trenkwalder d.o.o.:

  • Zaposlitvena pismenost: priprava spremnega pisma, življenjepisa, priporočilno pismo),
  • Priprava na uspešen zaposlitveni razgovor: simulacija razgovora, predstavljanje, mreženje ter
  • Psihološko testiranje na zaposlitvenih razgovorih.

Delavnica je bila namenjena mladim brezposelnim in mladim aktivnim iskalcem zaposlitve. Cilj MCC je spodbuditi mlade pri nastopu na trgu dela, spodbujati njihovo participacijo in socialno vključenost. 

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35761

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino