Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Mar. 2019

Kartica ugodnosti Hostelling International - pridobite jo brezplačno!

Popotniško združenje Slovenije (PZS) se zaveda pomena mobilnosti mladih. V ta namen se trudijo mladim omogočiti dodatne popuste, ki bodo njihovo potovanje naredili še ugodnejše.

V Združenju v največji meri mladim pomagajo z nasveti, kako ugodno potovati z namenom spoznavanja drugih kultur in običajev ter spoznavati mesta, naravo in uživati v dogajanjih. Največji poudarek dajejo na trajnostni turizem, saj verjamejo, da lahko ozaveščeni popotnik v veliki meri zmanjša ogljikov odtis.

Poleg nasvetov nudijo mladim izkaznico, ki združuje vse popuste, ki jih različni ponudniki storitev nudijo imetnikom izkaznice Hostelling International kot tudi imetnikom Evropske mladinske kartice, za katero je potrebno sicer poravnati članarino.

Ob zavedanju pomena mobilnosti, so se v PZS odločili, da v času od 13.3. do 20.3. (do 15.ure) vsem mladim med 15. in 30. letom omogočijo izkaznice brezplačno.

Več o tej akciji in o tem, kaj pomeni potovanje s člansko izkaznico PZS lahko preberete v spletnem časopisu Globetrotter.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

82542

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino