Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Dec. 2018

Kažipot do dostojnega dela

Na Sindikatu Mladi plus so med novembrom 2016 in oktobrom 2018 izvajali projekt Kažipot do dostojnega dela, s katerim smo uspešno kandidirali na javnem razpisu Spodbujanje aktivnega državljanstva mladih za večjo zaposljivost 2016-2018, ki ga je razpisalo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Glavni namen projekta je bil vzpostaviti okolje, smernice in načine, s katerimi bodo mladi lažje vstopili na trg dela in tam soustvarjali ter krepili pomen dostojnega dela in socialnega dialoga. V projekt so bili vključeni vsi glavni akterji: mladi, ki želijo s pomočjo mladinskega dela in neformalnega izobraževanja pridobiti ključne kompetence za vstop na trg dela, pa tudi sindikati, delodajalci in Zavod RS za zaposlovanje

S projektom so vključili kar 576 mladih, izvajali potujočo sindikalno šolo, delavnice v srednjih šolah po vsej Sloveniji, snemali svoj podcast, izdajali svojo revijo in različne publikacije, ustvarili orodje za ocenjevanje delodajalcev in še mnogo drugih aktivnosti.

Več o projektu in aktivnostih je mogoče prebrati v poročilu, dostopnem v zadnji številki naše revije V isti juhi, vabimo pa vas tudi k poslušanju zanimivih podcastov z naslovom Nehvaležni skeptiki. Več

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81636

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino