Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 May 2019

Kdo piše naš čas?

V drugi polovici aprila so na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov in mladih brezposelnih, v okviru Festivala dostojnega dela na ljubljanski Filozofski fakulteti organizirali predavanje z naslovom Kdo piše naš čas? Študentska gibanja nekoč in danes

Predaval je dr. Lev Kreft, upokojeni profesor estetike in filozofije športa, ki je poslušalcem pripovedoval o zgodovini evropske misli in teorije od 17. stoletja naprej. Dotaknil se je modernosti, ko je bilo »vse, kar je bilo novo, dobro« in »tudi slabo novo boljše od dobrega starega«, pa postmodernosti, sodobnosti in vseh različnih poimenovanj za današnji čas s predpono post, ki je vmes postala že obrabljena. Hkrati pa kaže željo zapustiti nekaj, kar je bilo, in izkazuje nezmožnost dejansko izpeljati omenjeni odhod. Gre za značilnost časa v prehajanju, kar pomeni, da bi današnji čas, v katerem živimo, tudi zato lahko opisali kot tranzicijskega. Pri takšnem času pa se nam pogosto porodi vprašanje, od kod odhajamo in kam gremo.

Celotno poročilo s predavanja je dostopno tukaj.  

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54814

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino