Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Aug. 2020

Kljub trenutni situaciji tudi letos množica oratorijev

Kljub trenutni situaciji hitrega širjenja virusa COVID-19, ki je prizadela tudi izvajanje poletnih oratorijev, so na Oratoriju Slovenija (Zavod Salesianum, OE Oratorij Slovenija) hvaležni, da so lahko kljub vsemu omogočili kvaliteten počitniški teden okrog 6000 otrokom in mladim.

Kljub strogim higienskim ukrepom se je za izvajanje poletnega oratorija odločilo kar okrog 130 mladih animatorskih ekip. Točnih podatkov še nimajo, a če se vzame konservativno oceno, da se je oratorija povprečno udeležilo 50 otrok in ga izvajalo 17 animatorjev, pristanemo na skupnem številu okrog 6000 otrok in 2000 mladih prostovoljcev - animatorjev.

Na oratorijih so spoznavali zgodbo in vrednote biblijske kraljice Estere, ki je s pogumom rešila svoje ljudstvo. Še posebej so se ustavili ob vrednotah (notranje in zunanje) lepote, odgovornosti, odpovedi oz. posta, zaupanja in hvaležnosti. Tudi letos so spremljali oratorijsko zgodbo, prepevali himno, se v delavnicah učili veščin, se veliko igrali in na splošno preživljali kvaliteten skupni čas. 

Z upoševanjem vseh predpisov in ukrepov, je vse potekalo brez zapletov in uspešno so lahko izpeljali celotno doganje.

Vir in foto: Oratorij Slovenija, Zavod Salesianum 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

10756

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino