Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Jul. 2022

Ključne stvari: Kolikšna je vrednost izobrazbe?

Tokrat ekipa 10 ključnih stvari v svojem blogu razmišlja o tem, ali je v današnjem hitro razvijajočem se tehnološkem svetu izobrazba sploh še pomembna. In če je, katera?

»Strah pred tem, da bi študirali nekaj, kar bo čez nekaj let zastarelo, je kot strah pred tem, da bi se naučili voziti, potem pa bi po svetu vozili le še samo-vozeči avtomobili. Je strah pred razvojem, napredkom in kot tak strah pred napačnim.

To ni podlaga za debato o tem, kateri (tehnološki) napredek je dober in koristen za človeško družbo in kateri ni. To je podlaga za prikaz napačnega pristopa k reševanju problematike zastarelega šolstva.«

Vabljeni k branju celotnega razmišljanja, ki ga je tokrat pripravila Maša Viršček:  https://10kljucnihstvari.si/2022/05/18/koliksna-je-vrednost-izobrazbe/

Vir:Socialna akademija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

55416

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino