Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Oct. 2019

Kmalu objava razpisa evropskih sredstev za krepitev kompetenc mladih

Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila finančno podporo za javni razpis »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost«, ki ga bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport objavilo v kratkem.

Za nekaj več kot dva milijona vreden javni razpis bo Evropski socialni sklad prispeval 1,6 milijona evrov in sicer za kohezijsko regijo Zahodna Slovenija 1,2 milijona evrov, za kohezijsko regijo Vzhodna Slovenija pa nekaj manj kot 837.000 evrov.

Namen javnega razpisa, ki se prednostno nanaša na inovativne oblike mladinskega dela, je krepitev aktivnega državljanstva za povečanje zaposljivosti mladih. S krepitvijo inovativnosti in kakovosti mladinskega dela se izboljšujejo tudi dobre prakse na presečišču mladinskega dela in sektorja zaposlovanja.

Za sredstva bodo lahko kandidirajo organizacije, ki delujejo v javnem interesu v mladinskem sektorju. Ciljna skupina so mladi, stari od 15 do vključno 29 let in niso zaposleni.

Več informacij bo na voljo v kratkem. 

Vir: Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

64706

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino