Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Sep. 2021

Ko na Finskem zadiši po potici!

Pred dnevi se je z izmenjave prostovoljcev s Finske vrnila bivša sodelavka Zavoda Nefiks Sangara Novak. Na Finskem je sodelovala v številnih projektih, tako z mladimi v mladinskem centru in počitniških taborih, kot tudi starejšim iskalci zaposlitve na Finskem.

Pravi, da je nad celotno izmenjavo navdušena in dodaja, da so Finci res malo bolj mirni, pa vendar kljub mrazu vseeno topli ljudje, ki so jo lepo sprejeli. Leto ji je minilo neverjetno hitro, pridobila je številna nova poznanstva in izkušnje. »Izmenjava v sklopu ESC pomeni leto neverjetnih dogodivščin«, je navdušena Sangara. Več o njeni izkušnji z izmenjave najdete na povezavi, še več zanimivih zgodb iz njenega bivanja na Finskem pa lahko prebereš v zapisih, ki jih je pripravila v blogu za spletno stran talentiran.si.

Dodatne informacije o možnostih v okviru Evropske solidarnostne enote lahko preveriš na spletni strani Evropskega mladinskega portala.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68302

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino