Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Jan. 2021

Kompas, ki nas usmerja - Priporočila partnerstva IC4LOP o socialni vključenosti in migracijah

Projekt IC4LoP – Mednarodni državljani za lokalne perspektive v katerem je bila partnerska organizacija Zavod Voluntariat skupaj še s tremi evropskimi organizacijami CESIE (Italija), Comhlámh (Irska), France Volontaires (Francija) se zaključuje.

Projekt se je osredotočal na vključevanje in mobilizacijo mladih migrantov, prostovoljcev in drugih, ki jih zanimajo globalna vprašanja, za namen sodelovanja v kolektivnih akcijah socialne pravičnosti. Načrtovalci projekta so se namreč zavedali ogromnega potenciala mladih z izkušnjami življenja v različnih kulturah za spoprijemanje z vprašanji o svetovni pravičnosti. Z različnimi aktivnostmi so jih spodbujali k kritični evalvaciji vzrokov globalne neenakosti.

V projektu je bil oblikovan priročnik “Engagement and Activism of Young People”, ki zajema načine mobilizacije mladih iz različnih okolji in načine podpore mladih iz strani organizacij za namene sodelovanja v skupinskih akcijah. V nadaljevanju so bile na evropski in nacionalni ravni izvedene delavnice na temo uporabe priročnika. Delavnice so prav tako ponudile priložnost za globje razmisleke o globalnih vprašanjih in o načinih dela, ki izključujejo mlade migrante in možnostih za odpravo le teh.

Skupine mladih iz štirih držav so razvile, organizirale in izpeljale kar 23 kolektivnih akcij, ki so vključevale kuharske delavnice z begunci, piknik za ozaveščanje o položaju ljudi iz Eritreje, ki prosijo za azil v Sloveniji, vzpostavitev računa Instagram za sporočanje lažnih novic ter spletni seminar o migracijah in drugih temah socialne pravičnosti. Mladi, ki so sodelovali v dejavnostih IC4LoP, so zelo prepoznali potrebo po globalni solidarnosti in socialni pravičnosti.

Oblikovana pa so tudi bila priporočila za socialno vključenosti namenjena dvema ciljnima skupinama in sicer oblikovalcem politike in organizacijam. V pripravo priporočilo so bili vključeni številni deležniki, ki so sodelovali na različnih aktivnostih v projektu.

Za več informacij lahko obiščete spletno stran action4inclusion.eu, pišete na globalno@zavod-voluntariat.si ali se jim pridružite na Facebook strani.

Vir: Zavod Voluntariat 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

17983

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino