Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Oct. 2019

Komu zvoni? O življenju in smrti pametnega telefona

Danes vsi uporabljamo pametne telefone, ki so nam na voljo po izjemno dostopnih cenah. Pa se zavedamo, kakšna je njihova prava cena? Kakšne so posledice izdelave za življenja delavk in delavcev? Kako proizvodnja vpliva na okolje in kaj se z našimi priljubljenimi napravami zgodi, ko jih prenehamo uporabljati?

Na interaktivni delavnici Komu zvoni? Življenje in smrt mobilnega telefona, ki je konec septembra v organizaciji Sindikata Mladi plus, sindikata študentov, dijakov in mladih brezposelnih, ter v izvedbi Slovenske fundacije za trajnostni razvoj Umanotera in gibanja Mladi za podnebno pravičnost potekala v Ljubljani, so iskali in našli nekaj odgovorov na zgornja vprašanja. Skupaj s skupino kritičnih in radovednih mladih so spoznali širše družbene in druge posledice proizvodnje pametnih telefonov ter se seznanili tudi s tem, v kakšnih delovnih pogojih delajo delavci in delavke.

Kot se za tak dogodek spodobi, so ga preživeli brez pametnih naprav v rokah ali žepih, več o tem, kaj vse so izvedeli, pa je mogoče prebrati tukaj.

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

16267

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino