Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Nov. 2019

Konferenca gledališke pedagogike "Moč sporazumevanja"

Društvo ustvarjalcev Taka Tuka v sodelovanju z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti prireja 8. mednarodno konferenco gledališke pedagogike z naslovom MOČ SPORAZUMEVANJA, ki bo potekala  28. do 30. 11. 2019 v Centru slovanskih kultur France Prešeren.

Namen konference je spodbuditi čimvečje število pedagoških delavcev za uporabo metod in tehnik gledališke pedagogike pri pouku. Gre za učinkovit in ustvarjalen učni pristop, ki poleg samega učenja krepi socialne in komunikacijske veščine, spodbuja reševanje problemov in učence opremlja s kompetencami, ki jim bodo pomagale pri spopadanju z izzivi, tudi v nepredvidljivih situacijah.

Na konferenci bodo predavali in vodili delavnice uveljavljeni domači in tuji strokovnjaki s področja gledliške pedagogikeV okviru predavanj, delavnic in diskusij bo razprava tekla o pomenu varnega učnega okolja in učinkovite komunikacije, raziskovali vlogo gledališke pedagogike v izobraževalnem procesu, njen vpliv na razvoj komunikacijskih in socialnih veščin ter spoznavali kreativne pristope za učenje jezikov.  

Organizator ocenjuje, da se bo konference udeležilo preko sto učiteljev, muzejskih pedagogov, mentorjev gledaliških skupin, psihologov in specialnih pedagogov iz celotnega področja Slovenije.

Podrobnejše informacije in dostop do prijave boste našli tukaj.

Vir in foto: Društvo ustvarjalcev Taka Tuka

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81799

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino