Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Oct. 2021

Konferenca: Prihodnost digitalne transformacije v Evropi

V sredo, 6. oktobra, je v organizaciji European Citizens Action Service (ECAS) je potekala spletna konferenca z naslovom “Prihodnost digitalne transformacije v Evropi”. Konferenca je bila namenjena izmenjavi strokovnih prispevkov in mnenj o digitalni transformaciji nevladnega sektorja v Evropi, kot del priprave na Konferenco o prihodnosti Evrope.

Na konferenci, del katere je moderiral tudi vodja projektov Mreže MaMa Klemen Balanč, so svoje strokovne prispevke predstavili:

– Peter Jenko, direktor direktorata za informacijsko družbo na Ministrstvu za javno upravo Republike Slovenije;

– Milosh Ristovski, Konvencija civilno-družbenih organizacij o prihodnosti Evrope;

– Simon Delakorda, direktor Inštituta za elektronsko participacijo

– Maša Malovrh, Založba Beletrina

– Elisa Leroni, European Citizens Action Service

– Helmut Scholz, poslanec v Evropskem Parlamentu.

Vse nevladne organizacije iz Slovenije so še vedno vabljene, da prispevajo svoje mnenje o digitalni transformaciji nevladnega sektorja in smernicah za prihodnje procese, ki bodo obravnavane pri pripravi javnih politik na področju digitalne transformacije v Evropi. To lahko storite na spletni platformi European Citizens Action Service.

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38261

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino