Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Dec. 2021

Konjičani ob koncu leta

Ob približevanju konca leta 2021 so v Dravinjski dolini še posebej aktivni.


Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) in Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD) sta v preteklih dveh mesecih prežemala duh dobrodelnosti in radodarnosti! MCDD je v mesecu novembru ponovno sodeloval v dobrodelni akciji Božiček za en dan, v sklopu katere je bil eno izmed zbirnih mest daril za otroke in starostnike iz socialno šibkejših družin. Tako MCDD kot KŠDD pa sta se prav tako kot lani tudi letos pridružila projektu Mala pozornost za veliko veselje, v sklopu katerega so v mesecu novembru in decembru zbirali in izdelovali voščilnice, namenjene starostnikom, ki živijo v domovih in centrih za starejše.

Poleg dobrodelnosti, se je KŠDD skupaj z Mladinskim svetom Občine Slovenske Konjice ukvarjal tudi z organizacijo glasbenih dogodkov. Na prvi petkov večer v decembru se tla namreč niso tresla le pod Konjiško goro v MC Patriotu, pač pa so člani skupine Gonobeats svoje bass viharje pošiljali kar na dom. Oddajanje s pomočjo »live streama« je omogočalo, da se je koncert spremljal varno izpred domačih zaslonov. Kot ponavadi so postregli z izvrstnim naborom elektronske glasbe, za piko na i pa je poseben gost iz Kolumbije Brain poskrbel za odlično produkcijo Drum & Bass-a.

Aktiven je bil tudi Klub dijakov Dravinjske doline (KDDD), ki je v decembru izvedel Glow LAN party. Glow party je dogodek mreženja srednješolske mladine, ki je bil letos izveden preko spleta. Predsednik KDDD Luka Slapnik je zapisal: »S pripravami smo pričeli že v mesecu novembru, žal pa so nam COVID-19 ukrepi onemogočili izvedbo dogodka v živo. Zaradi vseh ovir je bilo še toliko pomembneje, da se je projekt izvedel, saj so možnosti za druženje mladih v teh časih zelo osiromašene.« Letos so divjo glasbo in bleščeče neonske barve nadomestili s tekmovanjem v videoigrah. Kljub temu, da so se tekmovalci potegovali za nagrade, je bilo ozračje sproščeno, spleta so se nova prijateljstva in močneje zagorelo marsikatero staro. 

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14712

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino