Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jan. 2021

Kreativni natečaj Nova realnost

»Ali tudi ti ta nori čas preživljaš ustvarjalno? Rišeš, slikaš, pišeš, izdeluješ računalniške grafike, fotografiraš, snemaš filme, ustvarjaš glasbo, se ukvarjaš z ročnimi deli?«

Ker je čas omejevanja socialnih stikov v marsikom prebudil potrebo po izražanju čustev in občutkov skozi različne oblike umetniškega ustvarjanja, je klub eMCe plac s partnerjema, Mladinskim centrom Velenje in Šaleškim študentskim klubom, razpisal nov ustvarjalni natečaj Nova realnost.

Sprejemajo vaše likovne, glasbene, literarne, multimedijske, ročne in razne druge kulturno umetniške izdelke, ki so refleksija vašega življenja v tem času.

Natečaj tematsko ni omejen. Vaša dela lahko obravnavajo najrazličnejša izhodišča (več prostega časa, osamljenost, umirjen življenjski tempo, depresija, odnosi na daljavo, ljubezen, nasilje, odtujenost, finančne stiske, osebna rast, nova spoznanja o sebi in svetu, odvisnosti, dom kot pojem, iskanje rešitev za tegobe sodobnega časa, vrednote, sočutje, srčnost,
nostalgija ….).

Podrobnejša pravila razpisa:

Razpis je odprt od 1. 12. 2020 do 31. 1. 2021. Del, ki bodo prispela kasneje, ne bodo uvrstili v izbor.
Vsak avtor oziroma avtorica lahko sodeluje z enim delom ali več deli.

Delo mora biti podpisano z imenom, priimkom in kontaktom, vendar lahko avtor izbere psevdonim, pod katerim bo delo objavljeno. Oddaja dela je zaželena v digitalni obliki, vendar bodo po pošti sprejeli tudi originale (npr. slike). Ne odgovarjajo za morebitne poškodbe del, nastale pri dostavi. Zaradi zdravstvenih razmer pa ne morejo predvideti, kdaj vam bodo originalna dela lahko vrnili, če boste tako želeli.

Avtor jamči, da je poslano delo njegovo avtorsko delo, ki še nikoli nikjer ni bilo objavljeno.

Dela bo ocenila komisija. Komisijo bodo sestavljali psihologinja Brigita Šinigoj, socialna delavka Ira Preininger, kipar Anže Sever, novinarka Tina Felicijan in direktor Zavoda eMCe plac, Janko Urbanc.

Komisija bo izbrala tri nagrajence, ki bodo dobili bon za trgovino po lastni izbiri:

  • mesto 300 €,
  • mesto 200 €,
  • mesto 100 €.

Svoja dela pošljite na naslov:
info@emceplac.si ali na naslov Zavod eMCe plac, Šaleška cesta 3, 3320 Velenje.

Za vse dodatne informacije so dosegljivi preko elektronske pošte in na Facebook strani Klub eMCe plac.

Vir: Mladinski center Velenje

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25153

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino