Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2021

Krepitev zaposljivosti mladih in vključevanje na trg dela

Preteklo obdobje je vsem prineslo nove izzive, s katerimi so v veliki meri srečali tudi mladi na svoji izobraževalni in zaposlitveni poti. V tem času so mladinske organizacije v sklopu javnega razpisa »Krepitev kompetenc mladih skozi aktivno državljanstvo za večjo zaposljivost« izvajale v sklopu programa Evropskega socialnega sklada za krepitev zaposljivosti mladih, ki so v času epidemije še težje našli zaposlitev kot sicer. Projekti aktivnega državljanstva so financirani iz Urada Republike Slovenije za mladino in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.

Cilj javnega razpisa je bil vključevanje mladih na trg dela s pomočjo inovativnih projektov in s tem krepiti njihovo zaposljivost ter aktivno državljanstvo. S tem so mladinske organizacije spodbudili k izvajanju inovativnih oblik mladinskega dela pri reševanju problematike brezposelnosti mladih, usposabljanja in krepitve njihovih kompetenc.

Mladinske organizacije so tako izvajale usposabljanja za mlade za raznolike službe in poklice, ki jim bodo pomagala na njihovi zaposlitveni poti, opozarjale na pomen mladinskega sektorja na tem področju in ob tem vzpostavile stik z mladimi.

Projekti v sklopu javnega razpisa se zaključujejo, zdaj pa je čas, da združimo moči, praznujemo in se družimo v živo!

V avgustu bodo tako potekale tri večje konference, na katerih bodo predstavljeni rezultati projektov in s tem tudi pestrost mladinskega dela, s katerim prispevamo  vključevanju mladih v družbo, njihovi večji zaposljivosti in gradnji evropske identitete.

25. avgusta, ob 9. uri v Mladinskem centru Brežice (Gubčeva 10a) vabijo, da se jim pridružite na zaključni konferenci: Aktivno državljanstvo v mladinskih centrih.

Na konferenci bodo predstavljeni rezultati njihovega projekta MI! – mladinski inkubator, pogovarjalo se bo o mladih in njihovi prihodnosti v EU, o aktivnem državljanstvu, ogledali si boste lahko stojnice mladih nadobudnežev, na koncu pa prisluhnili kratkemu programu naših mladih glasbenikov in ustvarjalcev. 

Prijave na dogodek zbirajo na povezavi.

V četrtek, 26. 8. 2021, med 9:00 in 17:00 vabljeni tudi na zaključno konferenco, ki bo potekala v BIC EKO. Na dogodku bo predstavljeno delovanje mladinskega sektorja na področju zaposlovanja mladih v preteklih dveh letih, mladi, odločevalci, potencialni delodajalci in ostale nevladne organizacije pa bodo skupaj naslavljali izzive mladih in zanje poiskali rešitve. 

Na konferenci se bo izvajala forumska predstava, ki bo nastajala na podlagi metode gledališča zatiranih, organizirane bodo fokusne skupine, kjer bo osrednja tema zaposlovanje mladih, obiskovalci pa se bodo lahko preizkusili tudi v ‘sobi pribega’, prebrali ‘knjigo’ iz žive knjižnice in uživali v koncertu mlade glasbene skupine Kokosy

Prijave na dogodek zbirajo na povezavi.

30. 8. 2021 ob 17ih bo na Gospodarskemu razstavišču v dvorani Urška potekala še tretja zaklučna konferenca, kamor vas vabijo k skupnemu proslavljanju uspehov skoraj 80 udeležencev projekta BREZ VEZ(E) DO SLUŽB..

Za tekočo organizacijo konference vas prosijo, da svojo prisotnost potrdite do ponedeljka, 23. 8. 2021.

Prijave na dogodek zbirajo na povezavi.

Prejemniki sredstev javnega razpisa 2019-2021 so:  Mladinski center Krško, Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice, Mladinski center Trbovlje, Zavod Nefiks - Inštitut za promocijo in beleženje neformalno pridobljenega znanja, Socialna akademija - zavod za izobraževanje, raziskovanje in kulturo, BOB - zavod za izobraževanje in kulturne dejavnosti, Društvo mladinski ceh, Znanstveno-raziskovalno združenje za umetnost, kulturne in izobraževalne programe in tehnologijo EPEKA, Sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih in Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija - Youth network No excuse Slovenia.

*Ob vstopu v prireditvene prostore se bo preverjal pogoj PCT.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

18013

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino