Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Nov. 2021

KUD Pozitiv in Dijaški dom Ivana Cankarja kljubujeta času

Z novim šolskim letom je ponovno oživel Kreatorij – gledališka dvorana v A stavbi Dijaškega doma Ivana Cankarja. Kreatorij je že več kot 25 let prostor druženja, prostor skupnih interesov in prostor ustvarjanja – tiste povezovalne rdeče niti, ki vleče in drži skupaj vse, ki zahajajo v to “črno luknjo”. V letošnjem šolskem letu so v Kreatoriju našle prostor za ustvarjanje tudi mnoge skupine, ki sicer niso izvorno iz DIC-a, a so jim kljub temu z veseljem odprli vrata, saj cenijo ustvarjalnost in kvalitetno preživljanje prostega časa.

Od septembra se vsakotedensko v Kreatoriju odvijajo živi dogodki – stalni tedenski program izvajajo ob torkih zvečer, izjemoma tudi ob drugih dnevih. Prvih nekaj tednov so namenili predvsem domačim produkcijam; predstavila se je skupina gibalnega Teatra Pozitiv s posnetkom nagrajene predstave Matica, predstavila se je tudi interesna dejavnost Video Svet, ogledali so si kratke filme prejšnjih let, zadnja v vrsti domačih predstavitev pa je bila dramska skupina Ivan Cankar Teatra Pozitiv, ki je odigrala njihovo zadnjo predstavo Freu(n)ds. Vsi trije omenjeni dogodki so bili namenjeni predvsem privabljanju novih članov, za kar tradicionalno poskrbijo vsako leto. Predstavitve so obiskali tudi zunanji obiskovalci kar je dokaz, da je ljudem kultura še kako manjkala.

Od oktobra naprej so v Kreatoriju gostili že marsikatero skupino, predvsem gledališčnike. Obiskali so jih Kralji ulice s predstavo F*CK VIRUS, improvizatorsko gledališče ŠILA je pripravilo mentorsko ekshibicijo, v koprodukciji z Zavodom Exodos Ljubljana pa so organizirali predvajanje dokumentarnega filma Boruta Bučinela Cross Cameroon in gostovanje umetnika iz Kameruna Tchina Nadjidda s plesno predstavo Cross. Taubi je pri izvedel premiero avtobiografske interaktivne monodrame Spoved, Borut Bučinel pa se je predstavil še z enim dokumentarnim filmom, BITI Palestinec.

Pestro in izjemno kreativno jesen z upoštevanjem vseh ukrepov za zajezitev virusa nadaljujejo in si želijo, da jim je ne bi bilo potrebno nikoli ustaviti.

Vabljeni, da jim sledite na Instagram profilu @kreatorij ter na Facebook strani KUD Pozitiv, kjer objavljajo vse aktualne novičke z njihovih dogodkov.

Se vidimo v Kreatoriju!

Vir: KUD Pozitiv

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38799

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino