Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Apr. 2022

Kulturni dnevi 2022 v Dravinjski dolini

Leto 2022 se je za Dravinjsko dolino začelo s tradicionalnim kulturnim februarjem, ki ga vsako leto prireja Klub študentov Dravinjske doline (KŠDD), v sodelovanju z Mladinskim centrom Dravinjske doline (MCDD). Letošnja različica 24. Kulturnih dni je potekala v nekoliko mirnejšem tempu kakor v preteklih letih, saj se »veliki pok« šele pripravlja.

Začeli so z likovno obarvano delavnico oblikovanja gline in razstavo 'Valika creations'. Za kreativno usmerjanje udeležencev je na delavnici poskrbela organizacija Biskvit iz Ljubljane. V večernih urah pa so si lahko obiskovalke in obiskovalci MC Patriota oči spočili ob razstavi mlade lokalne umetnice Valentine Stebernak.

Kulturno so nadaljevali tudi v filmskih vodah s filmskim večerom v Domu kulture, na katerem se je lahko občinstvo pobliže spoznalo s tremi krajšimi slovenskimi filmi. Sledeč večer pa so se v MC Patriotu preko video klica družili z Oliverjem Tičem, svetu bolje poznanim kot Oli Walker, ki ga na vsakem koraku spremlja njegova nadvse čudovita psička Carlitos. Oli se je v času klica ravno mudil v Oklahomi, sedaj pa pridno nabira kilometre, ki ga bodo vodili vse do končnega cilja – sever Aljaske.

Tretji vikend kulture je zaznamovala talentirana skupina mladih igralcev društva Koruzno zrno, ki je uprizorila lutkovno predstavo z naslovom Plašč, izpod peresa Nikolaja V. Gogolja. Sledil pa je nekoliko bolj poskočen val elektronske glasbe z live stream-om gibanja Agregat, ki širi pozitivne vibracije z glasbo, kulturo, kulinariko, športom in naravoslovjem, poslušalcem pa so razgibali boke kar pred domačim televizijskim zaslonom.

Nato je na oder prireditvenega centra Patriot stopila Ina. Mlada pevka se je javnosti razkrila na tekmovanju Slovenska nota, na katerem se je prebila tudi v finalni izbor s svojo prvo avtorsko pesmijo Samo midva. Številne priredbe že tako-rekoč ponarodelih svetovnih uspešnic, kot tudi skladb sodobnih izvajalcev so obiskovalce koncerta nežno zazibale v petkov večer. Sicer Ina avtorske skladbe ustvarja skupaj z Maticem Mlakarjem in Juretom Skazo, ki sta se ji tudi pridružila na odru, slovenski javnosti pa sta poznana tudi kot avtorja zmagovalne skladbe Eme Freš 2020 in kot člana skupine Take off.

Kulturne dneve 2022 so zaključili v Domu kulture z že tradicionalnim dobrodelnim koncertom, ki ga KŠŠD pripravlja skupaj z LIONS klubom Konjice. Tokrat je goste na odru razveselila skupina Katalena, zbran denar pa so namenili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Res ni t'k težko bit kultur'n!

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

19633

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino