Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jan. 2020

Pogovor s Teo Jarc o priznanju za slovensko sindikalno gibanje in načrtih naprej

Sindikat Mladi plus, sindikat študentov, dijakov in mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, opozarja na zanimiv intervju – pošten odmerek tehtnega sindikalnega branja –, objavljen na njihovi spletni strani.

Njihova predsednica Tea Jarc je bila namreč konec prejšnjega leta izvoljena za predsednico Odbora za mlade Evropske konfederacije sindikatov in postala Tako je postala prva izvoljena funkcionarka (ali funkcionar) iz Slovenije, ki je bila kadarkoli nominirana ali izvoljena na predsedniško funkcijo v evropskih sindikalnih strukturah. V pogovoru, dostopnem na tej povezavi, med drugim pove več o svoji izvolitvi, evropskem sindikalnem povezovanju, o dostopu do evropskih odločevalcev in o tem, zakaj je pomembno biti zraven tudi na mednarodni sceni. Vabljeni k branju!

Vir in foto: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88526

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino