Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Aug. 2021

Letošnja oratorijska zgodba zaživela tudi v filmski preobleki

Letošnje poletje po vsej Sloveniji poteka več kot 250 oratorijev – prostovoljskih počitniških programov za otroke. Zanje je Združenje animatorjev Oratorija letos prvič pripravilo posneto oratorijsko zgodbo, ki jo je soustvarjala ekipa navdušenih mladih igralcev in ustvarjalcev.

Letošnji junak oratorija je mladi Italijan Carlo Acutis, ki je leta 2006 umrl za levkemijo, a s svojim zgledom in življenjem navdihuje še danes. Oratorijsko zgodbo animatorji navadno odigrajo v živo, vendar so se v Združenju animatorjev Oratorija zaradi več dejavnikov, med katerimi so epidemiološki ukrepi, odločili, da zgodbo tudi posnamejo in jo ponudijo animatorskim ekipam.

Pri snemanju je sodelovalo 16 igralcev in 6 članov ekipe, ki so svoje delo z navdušenjem opravili prostovoljno. V januarju je najprej potekala avdicija za filmske vloge. Mladi so svojo avdicijo posneli in poslali snemalni ekipi, ki je izmed več kot 40 prispelih posnetkov izbrala najboljše igralce.

Snemanje je potekalo v maju, večina kadrov pa je bila posneta v ljubljanskem Tivoliju in na posebnih lokacijah, kot sta Narodni muzej Slovenije in Terme Banovci.

Rezultat njihovega dela si lahko ogledate na povezavi.

Vir: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21260

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino