Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Feb. 2019

Letošnji »Dan za spremembe« proti diskriminaciji

Vseslovenska prostovoljska akcija Slovenske filantropije "Dan za spremembe" je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe posamezne skupnosti. Tako že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije "Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!" nagovarjajo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke.

Letošnje akcije, ki bodo potekale 6. aprila, bodo namenjene odpravi diskriminacije.

Slovenska filantropija vabi nevladne organizacije, šole, občine, krajevne skupnosti, muzeje, knjižnice, gledališča in druge javne zavodie, podjetja in posameznike, da s konkretnimi akcijami v okviru že 10. Dneva za spremembe v svojem kraju organizirate skupnostne akcije/aktivnosti, ki bodo spodbujale pozitivne spremembe in dobra dela z namenom odpravljanja  diskriminacije.

Povežite se, stopite iz ustaljenih smernic, zavihajte rokave in za en dan postanite prostovoljci. 

Spletne prijave akcij zbirajo do petka, 15. marca 2019.

Kaj in kje se bo dogajalo izveste na tej strani.

Priročniki za načrtovanje akcij za nevladne organizacije, šole in občine so na voljo tukaj.

Več.

Vir: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41107

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino