Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 May 2019

LIKfest – likovni festival Pionirskega doma

V četrtek, 23. maja, bodo v Pionirskem domu – Centru za kulturo mladih - sklenili krog likovnega festivala LIKfest

Sklepna skupinska vizualizacija bo svetila na balkonu vile Komenskega 9 v sklopu festivala Svetlobna gverila. Otvorili jo bodo ob 21.30 uri in bo na ogled do 21. 6. 2019.  

Likovni festival se bo za otroke odvijal v četrtek, 23. maja dopoldan v prostorih zavoda na Komenskega 9, od 10.00 do 12.00 ure. Na dogodku bodo podelili priznanja in nagrade Zlate, Srebrne in Bronaste Radirke ter podelili razstavni termin šoli, ki se je to leto najbolj izkazala na 4. LIKfestu.

Festival, ki primarno spodbuja avtentičnost otroškega ustvarjanja in interakcijo med izobraževalnim institucionaliziranim sistemom z javnim zavodom, je od meseca oktobra do maja pripravil 10 razstav, katere je soustvarilo 32 ljubljanskih vrtcev in osnovnih šol.

 »LIKfest izobražuje in podpira likovno razmišljanje. Želimo si, da bi s festivalom, ne le vzgojili ustvarjalce, ampak tudi publiko, ki bo kritično ocenjevala likovno produkcijo v institucijah, predvsem pa z veseljem obiskovala umetniške dogodke po Sloveniji in tujini«, pravi Viktorija Potočnik, direktorica Pionirskega doma – Centra za kulturo mladih.

Vir in foto: Pionirski dom – Center za kulturo mladih

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13252

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino