Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Jan. 2019

Literarni natečaj »V pričakovanju«

... se glasi okvirna tema 17. mednarodnega literarnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo, ki ga razpisuje mestna občina Schwanenstadt v Gornji Avstriji za leto 2019.

Tema knjige naj se nanaša na doživetje družinske skupnosti, ko načrtujemo pustolovščine, potovanja, obdarovanja, kot šolsko oziroma poklicno življenje. 

Prednost ima slikanica. Zaželena je tudi moderna tehnologija in uporaba različnih medijev pri oblikovanju knjige. Po želji se slikanici lahko priloži  zgoščenka, ki vsebuje na primer radijsko igro. 

Slovenski uspehi v lanskem letu so izstopali. Vsak drugi prispevek je prišel iz Slovenije (81), sledi Avstrija s 43 prispevki, 38 iz Italije in en prispevek iz Španije. Slovenci so dobili skupno 22 nagrad. V treh od petih kategorijah so dosegli prvo mesto. 

Pogoji natečaja:

  • dela naj bodo napisana v maternem jeziku ali pa dvo oziroma večjezično
  • rok za oddajo: do petka, 21. junija 2019, do 12. ure na mestni urad Schwanenstadt
  • kategorije: 1 - osnovna šola (ljudska šola); 2 - osnovna šola (glavna šola/nova srednja šola/nižja stopnja gimnazije); 3 - srednja šola, poklicna srednja šola, strokovna srednja šola, gimnazija; 4- višja šola, višje-strokovna šola, izobrazbena ustanova za učitelje, univerza; 5 - odrasli 
  • Podelitev nagrad: v soboto, 21. septembra 2019, ob 15.00 uri, v Mestni dvorani v Schwanenstadtu

Več o natečaju tukaj.

Besedilo razpisa najdete tukaj!

Vir in foto: uredništvo mlad.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

34040

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino