Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 19 Jul. 2022

Literarni večer v MC Krško: Zala Rostohar in Petra Jurečič

V Mladinskem centru Krško so 14. julija izvedli literarni večer dveh mladih literarnih ustvarjalk Zale Rostohar in Petre Jurečič. Obe ustvarjata že od osnovne šole, k ustvarjanju literarnih besedil je obe, vsako na svoji šoli, spodbudila učiteljica. Zala in Petra sta prostovoljki Mladinskega centra Krško, obe sta pisali za mladinski časopis Mars. Prav od tu tudi ideja literarnega večera.

Zala trenutno študira biotehnologijo, v prostem času pa se ukvarja z raznolikimi aktivnostmi, med drugim pisanjem. Najraje piše prozo na temo mlade ljubezni, ljubezni v srednji šoli in fakulteti, ljubezni v času odraščanja. Njene zgodbe si lahko preberete tudi na blogu Zalino pero, ki ga redno posodablja s svojimi stvaritvami, nekaj odlomkov in dialogov iz dveh zgodb je prebrala na literarnem večeru. A ne konca, tega ni hotela izdati, za tega pravi, da moramo obiskati njen blog in prebrati celo zgodbo. 

Petra pa piše poezijo. V najbolj temačnem obdobju njenega odraščanja ji je namreč prav poezija pomagala prebroditi hude trenutke, ki so jo takrat spremljali. Pravi, da vmes nekaj časa ni pisala poezije, spet je začela v obdobju nove, drugačne osamljenosti – v času pouka na daljavo, v času epidemije, ko je bila še v srednji šoli. Zdaj je uspešno zaključila prvi letnik Fakultete za turizem v Brežicah.

Dogodek je na klaviaturah spremljala Zalina dobra prijateljica, Nika Škoda, ki je zaigrala in zapela tri pesmi, ki so spremljale govorjeno besedo. Pri pripravi dogodka je pomagala tudi ostala, že ustaljena prostovoljska mreža.

 

Mladinski center Krško, zanj Anja Krušnik Cirnski

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

30202

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino