Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

Ljuba in Drago - mobilni mladinski center

Prvega septembra sta Ljuba in Drago prvič zares pokukala na plano in se pokazala širši javnosti. A ker pa sta bila tisti čas še na počitnicah, je imela ekipa ustvarjalcev priložnost pokazati svoj miselni proces in vse delo, ki stoji za tem. Tako je nastala razstava "Kako je bus št.132 postal Ljuba in Drago?" Če se peljete z avtobusom in imate srečo, si jo lahko ogledate, ker se še danes potepa naokoli.

Načelo "Nič za mlade brez mladih" je ključno načelo Mladih zmajev in tako je tudi s celostno grafično podobo projekta mobilnega mladinskega centra Ljubljana. Do končnega izdelka jim je z delavnico na temo grafične podobe pomagal oblikovalski strokovnjak Miha Artnak iz strateško-oblikovalskega studia Ljudje. Zadana naloga oblikovalk je bila, kako vzpostaviti odnos med Ljubo in Dragom, vključiti prostor (projekt / bus) v grafično podobo, slediti jedrni vrednoti projekta: Mobilni mladinski center je vključujoč. In nastala je grafična podoba Ljuba in Drage, ki je monogram, oziroma okrajšava imena mobilnega mladinskega centra Ljuba in Drago. Črki L in D ločuje pika, ki ponazarja skrivnostno razmerje med Ljubo in Dragom. Splošen vtis, ki ga znak daje, je tudi spodbuda za prestopanje mej, za korak izven okvirjev, za eksperimentiranje in izzivanje statusa quo, za nekaj po svoje, za nekaj zelo edinstvenega in neponovljivega, kar mladost sama tudi je.

V novi vlogi bo avtobus zagotavljal mladinski center za "sive cone Ljubljane". Za lokacije, podhranjene s prostori in programi za mlade. Projekt je v celoti zasnovan in izvajan v sodelovanju z mladimi in sledi ter narekuje miselnost trajnostnega načrtovanja oblikovanja. Želijo, da avtobus št. 132, postane prostor za druženje mladih, odprta demokratična platforma, prispevek k promociji pomembnosti narave v urbanih območjih - z zeleno streho, kavarna na štirih kolesih, prostor, kjer lahko si in ne rabiš nič kupiti, prijazen in vključujoč prostor, dostava druženja v vsak (pozabljen) kotiček mesta, zabavna in kul šala Ljubljane.

Vir in foto: Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14695

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino