Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2021

V Logbooku začenjajo z letno evalvacijo mladinskega dela

Oktober v občinah in mladinskih centrih, ki so vključeni v uporabo orodja  Logbook, poteka v znamenju letne evalvacije. Logbook namreč poleg beleženja mladinskega dela preko različnih evalvacijskih orodij omogoča tudi spremljanje njegovih učinkov.

V okviru letne evalvacije mladi v mladinskih centrih rešujejo vprašalnik o aktivnostih mladinskega centra, skozi katerega lahko izrazijo svoje mnenje o delu mladinskih delavcev, opremljenosti, dostopnosti in odprtosti mladinskega centra ter možnostih za aktivno participacijo in sooblikovanje programa mladinskega centra.

Letos se letna evalvacija pričenja z 11. oktobrom, zato je Mreža MaMa kot koordinacijska organizacija pilotnega projekta pred začetkom, 30. septembra, organizirala spletno srečanje uporabnikov in uporabnic, namenjeno pripravi na letno evalvacijo. Na srečanju so skupaj pregledali evalvacijska orodja, pogovorili pa so se tudi o načinih vključevanja mladih v letno evalvacijo.

Drugi del srečanja je bil namenjen predstavitvi nekaterih tehničnih in vsebinskih posodobitev na področju beleženja, ki so bile v Logbooku aktivirane konec poletja. Ena izmed pomembnih novosti je na primer registracija mladih v aktivnosti preko QR kode.

Veselijo se rezultatov, saj bomo lahko na podlagi njih razvijali kakovost mladinskega dela in mladinske programe še v večji meri prilagodili potrebam mladih.

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

92592

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino