Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jan. 2021

Lokalni program za mlade v Mestni občini Celje med letom 2021 in 2026

Celjski mladinski center v sodelovanju z Mestno občino Celje in Mladinskim svetom Celje, vabi na dve srečanji fokusnih skupin za pripravo novega lokalnega programa za mlade v Mestni občini Celje med letom 2021 in 2026 Mladi so Celje.

Dokument, ki bo vključeval pomembne ukrepe za mlade v starosti od 15 do 30 let na področju mladinskega sektorja, kot so opredeljeni v Odloku o mladini Mestne občine Celje.

Na podlagi zgoraj opredeljenih področij so se oblikovale fokusne skupine, ki se bodo izvedle v dveh srečanjih, z  namenom priprave osnutkov na omenjenih področjih. Izvedba dveh srečanj fokusnih skupin se bo izpeljala:

  • 28.1.2021 ob 10.00 obravnavana področja: zaposlovanje in podjetništvo; stanovanjska politika; okolje; infrastruktura ter neformalno izobraževanje.
  • 4.2.2021 ob 10.00 obravnavana področja: psihično in fizično počutje; aktivacija in mladinsko organiziranje; informiranje; dialog z odločevalci ter kultura in prosti čas.

Obe javni srečanji bosta zaradi zajezitve preprečevanje okužb s koronavirusom potekali preko spleta, preko aplikacije ZOOM. Vsi zainteresirani deležniki, ki bi se želeli udeležiti katerega izmed srečanj, se morajo predhodno obvezno prijaviti na info@mc-celje.si, do 25.1.2021.

K sodelovanju vabijo vse mlade in mladinske organizacije, organizacije za mlade, predstavnike formalnega šolskega izobraževanja in vse druge strokovne organizacije, ki delajo za mlade ali z mladimi.

Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

41075

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino