Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Nov. 2020

Mag. Dolores Kores imenovana za direktorico Urada Republike Slovenije za mladino

Vlada Republike Slovenije je na dopisni seji vlade dne 5..11. 2020 izdala odločbo, s katero se mag. Dolores Kores imenuje za direktorico Urada Republike Slovenije za mladino. Imenovana je za mandatno dobo petih let, in sicer od 6. novembra 2020 dalje.
 
Mag. Dolores Kores je diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani, magistrirala na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani in zaključila MBA na Poslovni šoli IEDC na Bledu.
Leta 2019 je prevzela vodenje Zavoda za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto, pred tem pa je delovala na področju socialnega podjetništva v okviru Središča za socialno podjetništvo pri Univerzi v Ljubljani, kot evropska koordinatorka za razvoj poslovanja pri evropski izpostavi avstralske organizacije EPIC. Od leta 2010 do  leta 2017 je bila direktorica zaposlitvenega centra Zavoda Premiki, prve turistične agencije v Sloveniji specializirane za razvoj turističnih storitev za invalide. Še prej je vodila več evropskih projektov na področju zaposlovanja ranljivih ciljnih skupin, med drugimi tudi mladih in na področju dostopnega turizma v sklopu Šent, Slovenskega združenja za duševno zdravje. Aktivno je sodelovala v mladinskih organizacijah, med drugimi v študentskem svetu Filozofske fakultete, Študentski organizaciji Univerze v Ljubljani in v Klubu študentskih družin Slovenije.

Vir: Vlada RS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

42989

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino