Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Apr. 2022

Majhen prispevek k malo bolj čistem okolju

V ponedeljek, 11. aprila so se sodelavci Zavoda Nefiks v okviru team buildinga odpravili na mini čistilno akcijo na Rakovniku, saj opažajo, da je v njihovi okolici vedno več smeti. K akciji so povabili tudi prijatelje iz SMC Rakovnik in Mladinskega ceha. To je bila priložnosti, ki »poveže zaposlene, ustvari skupnost, hkrati pa se lahko vsi zavemo kako velik problem je nesmiselno odmetavanje odpadkov« (Kristina Anželj, SMC Rakovnik).

Povezovanje skupnosti

»Čistilna akcija je bila priložnost, da smo združili prijetno s koristnim, v fajn družbi, ob prekrasnem vremenu in dobri hrani« (Robin Ulaga, Mladinski ceh), če pa smo s svojim zgledom spodbudili še koga, da bo prihodnjič premislili, kam odvrže smet, pa je bil naš cilj še toliko bolj dosežen. Ker vse tri organizacije delamo z mladimi, pri našem delu opažamo, da je »vključevanje mladih v čistilne akcije nujno. Mladi potrebujejo pozitivne zglede in zunanjo motivacijo pri zelenih odločitvah. Če smo v preteklih dveh letih lahko veliko slišali o njihovih protestih za podnebne spremembe, pa jih moramo tudi z lastnim zgledom spodbuditi k skrbi za čisto domače okolje« (Jože Gornik, Zavod Nefiks).

En svet imamo, skrbimo zanj

Vsi sodelujoči v čistilni akciji so našteli kar 45 držav sveta, ki smo jih obiskali. A svet je le eden, in če ne bomo zanj poskrbeli v našem lokalnem okolju, nismo naredili nič.

Ob koncu so si sodelujoči podelili še misel, kako lahko polepšajo njihova delovna mesta - tudi tam namreč občasno “onasnežujemo”, zato so sklenili, da se bodo še kdaj kam skupaj odpravili. Včasih lahko že neformalen pogovor ali druženje polepšata delovna mesta in prispevata k lepšim odnosom.

Vir: Zavod Nefiks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22018

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino